Clinica Dr. Codrean

Proteze dentare moderne

Dinții care lipsesc nu sunt doar inestetici, spațiile edentate pot afecta abilitatea unei persoane de a vorbi sau de a mânca. Din fericire, există multe modalități de restaurare a dinților pierduți. Protezele dentare mobile reprezintă o variantă de tratament mai accesibilă față de lucrările dentare fixe.

 

 

Protezele dentare modernedr codrean ciprian proteza dentara proteza totala proteza partiala proteza scheletata

Fiecare a treia persoană trecută de vârsta de 60 de ani este purtătoare de proteze dentare ca urmare a leziunilor carioase multiple, a bolii parodontale sau în urma traumatismelor.

Care sunt avantajele și dezavantajele protezelor dentare?

Avantajele protezelor dentare

  • Protezele mobile te vor ajuta să mănânci, să vorbești și să zâmbești cu încredere.
  • Fizionomia feței tale își va reveni datorită suportului pe care îl oferă proteza musculaturii.
  • Protezele dentare moderne au un aspect foarte natural.
  • Sunt o variantă de tratament mai accesibilă.
Protezele dentare moderne dr codrean ciprian proteza dentara proteza totala proteza partiala proteza scheletata proteza acrilat proteza flexibila avantaje dezavantaje instructiuni proteze

Dezavantajele protezelor dentare

  • Perioada de acomodare – vei avea nevoie o perioadă de timp mai îndelungată pentru a te obișnui cu noile tale proteze.
  • Va fi nevoie să exersezi mâncatul și vorbitul cu ajutorul protezelor.
  • Protezele au nevoie de îngrijire și de atenție. Protezele neglijate și cele care au o adaptare deficitară la câmpul protetic pot duce la infecții.
  • Protezele trebuie înlocuite după o anumită perioadă de timp, atunci când acrilatul începe să se degradeze.
Proteze dentare moderne proteza dentara proteza totala proteza partiala proteza scheletata proteza acrilat proteza flexibila avantaje dezavantaje instructiuni proteze

Ce tipuri de proteze dentare există?

Protezele dentare sunt niște dinți falși ce pot fi îndepărtați din gură. Protezele se împart în două categorii, în funcție de numărul de dinți pe care îl înlocuiesc. Astfel protezele sunt totale atunci când toți dinții de pe o arcadă lipsesc și parțiale atunci când ele se sprijină pe dinții rămași.

Proteze dentare moderne, realizate prin tehnologii digitale, au un grad mai mare de confort. Perioada de adaptare este mai scurtă datorită adaptării fidele la câmpul edentat.

Pot îmbunătăți stabilitatea pe care o au protezele totale?

Cu siguranță, stabilitatea pe care o au protezele poate fi îmbunătățită. Tratamentele dentare moderne ne oferă posibilitatea de a realiza implanturi dentare cu capse ce vor oferi un grad mai mare de confort purtătorilor de proteze totale

Proteze dentare moderne dr codrean ciprian proteza dentara proteza totala proteza partiala proteza scheletata

Cum se întrețin protezele acrilice?

Protezele dentare pot avea o durată de folosire de peste 10 ani de zile dacă sunt întreținute într-un mod corespunzător. Utilizarea acestora pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată, depinde de angajamentul pe care îl veți lua față de regulile de îngrijire ale acestor piese protetice. Atitudinea față de proteze trebuie să fie oarecum asemănătoare cu cea pe care o avem față de dinții naturali.

Curățate cu regularitate

  • Protezele trebuie curățate cu regularitate, mai exact după fiecare masă. La fel ca și dinții naturali, protezele trebuie îngrijite pentru a evita pătarea ireversibilă a materialului din care acestea sunt făcute. Atunci când circumstanțele nu ne permit să curățăm o proteză, ele se pot spăla sub un jet fin de apă. Cu atenție să nu fie scăpate.

 

  • Alegerea periuței pe care o vom folosi pentru a curăța protezele – este un aspect foarte important. Periuța folosită va trebui să fie una cu perii moi. Materialul din care sunt confecționate protezele este un material moale ce se zgârie foarte ușor. În șanțurile formate prin abrazia acestuia se vor cantona bacterii ce vor colora proteza. În plus îi vor da un miros greu de suportat.

Periuțele electrice nu sunt recomandate

  • Periuțele electrice nu sunt recomandate pentru a fi folosite la curățarea protezelor. În comerț se găsesc periuțe manuale, cu două capete, realizate special pentru întreținerea acestora.

Alegerea pastei de curățare

  • Este indicată o pastă specială pentru îngriirea protezelor, o pastă de întreținere, neabrazivă, cu particule fine.

 

  • În fiecare seară protezele trebuie imersate într-un pahar cu apă împreună cu o tabletă efervescentă pentru curățare, între 3 și 10 minute, în funcție de instrucțiunile prezente pe produsul de întreținere achiziționat. Protezele trebuie clătite cu apă înainte de a fi introduse înapoi în gură.

 

  • Vă recomandăm o vizită la medicul dentist la 3 luni după predarea protezelor, urmată de vizite anuale pentru control. La acestea se adaugă vizitele uneori necesare din primele săptămâni de purtare, în scopul adaptării protezei în zonele în care ar putea să provoace leziuni.

Tratamente stomatologice în rate

Ai 0% dobândă la tratamentele achitate prin cardul StarBT

Află mai multe detalii la acest link:

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări