Clinica Dr. Codrean

Stomatologie restaurativă

Îți restaurăm dinții ca să poți zâmbi cu încredere

Dinții atrăgători ce au un aspect natural ne ajută să arătăm și să ne simțim senzațional. Ne oferă încredere zi de zi, în toate activitățile noastre, de la serviciu până la întâlnirea de seară cu prietenii. Pentru mulți dintre noi, pierderea unui singur dinte poate avea un impact puternic asupra vieții sociale. Caria dentară este cea mai frecventă cauză de pierdere a dinților.

Stomatologie restaurativă

Stomatologia restaurativă reface forma, funcția și estetica dinților naturali. Dinți ce au fost deteriorați din cauza cariilor, traumei sau uzurii. Aceste tratamente includ folosirea obturației dentare(plomba dentară) sau a coroanelor, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte.

Precizie

Suntem meticuloși în ceea ce privește tratarea adecvată a pacienților noștri. Magnificația dentară și izolarea cu folie de digă ne asigură că restaurațiile își vor păstra aspectul și rezistența în timp.

Folia de digă previne apariția infiltrației marginale, factorul principal ce determină apariția cariilor secundare. Astfel creează premisele unei adeziuni dentare impecabile.

Magnificația utilizată în timpul tratamentelor ne oferă precizie, control și ne permite să oferim manopere minim invazive.

Caria dentară Utilizarea diferitelor trepte de magnificație în timpul tratamentelor dentare ne permite să vedem detalii minuscule la nivelul dinților și a gingiilor și oferă medicului dentist mai multe informații despre câmpul operator. Magnificația ne ajută să realizăm tratamente mai reușite, predictibile și să oferim o calitate superioară a actului medical.

✔ Restaurațiile CEREC 3D

 

Coroanele și încrustațiile de tip single visit realizate cu sistemul CEREC reprezintă etalonul nostru de calitate. Oferim pacienților tratamente CEREC de fiecare dată când ni se solicită cele mai bune restaurații.

Restaurațiile de tip inlay și onlay refac țesutul dentar pierdut și sunt o alternativă superioară obturațiilor din compozit.

CEREC face posibilă realizarea tratamentului de canal și a coroanei dentare în aceeași ședință! Endocrown îți va proteja molarii tratați endodontic și le va prelungi durata de viață.

Procesul este complet digital, ceea ce înseamnă o adaptare impecabilă la nivelul țesutului dentar. Piesele protetice nu conțin metal, fiind 100% biocompatibile. Cu ajutorul acestui sistem putem salva dinți irecuperabili prin tehnicile clasice.

Poți să vezi aici mai multe detalii despre restaurațiile CEREC

reconstructie dinte spart pret caria dentară medicină dentară restaurativă, carie dentară, microscop, obturație dentară, CEREC, glassionomer, obturație din compozit,

✔ Obturațiile din material compozit

Materialele compozite de la ora actuală ne dau posibilitatea să realizăm restaurații ce redau aproape identic culoarea și textura dinților naturali. Obturațiile realizate din material compozit vă permit să zâmbiți, să mâncați și să vorbiți cu încredere. Persoanele cu care veți veni în contact nu vor distinge modificări în aspectul dinților.

Fiecare obturație va fi realizată cu cea mai mare atenție pentru a evita pericolul de fisurare a smalțului.

caria dentară reconstructie dinte spart pret medicină dentară restaurativă, carie dentară, microscop, obturație dentară, CEREC, glassionomer, obturație din compozit, adeziune smalț

✔ Obturațiile din glassionomer

Acest material este foarte versatil și are două proprietăți importante: are o adeziune chimică puternică față de țesutul dentar și previne reapariția cariilor secundare. Caria dentară secundară este combătută prin eliberarea treptată de fluor.

Prezența salivei nu compromite adeziunea, iar utilizarea foliei de digă nu este necesară. Drept urmare rezultă un timp mult mai scăzut de realizare și un cost mai redus al manoperei.

Din păcate, rezistența la uzură a acestor materiale nu reprezintă un atu, iar pacientul este nevoit să înlocuiască mai frecvent restaurațiile pentru a păstra integritatea dinților.

Noi recomandăm folosirea acestui material ca o etapă intermediară. Atunci când pacientul trebuie să mai facă economii pentru a achita o restaurație de lungă durată realizată cu sistemul CEREC.

caria dentară restaurare dinte spart pret Stomatologie restaurativa

✔ Coroanele dentare

În cazul în care dintele tău prezintă o distrucție semnificativă, cu afectarea mai multor pereți dentari sau în cazul dinților ce au fost tratați endodontic, soluția pe care o vom adopta va fi protejarea acestora cu coroane dentare.

Coroana dentară reprezintă o procedură restaurativă ce ne dă posibilitatea să remodelăm, să redimensionăm și să întărim un dinte ce a fost afectat de caria dentară sau de uzură. Poți să îți imaginezi coroana dentară ca fiind o capă sau un dispozitiv de protecție ce este atașat bontului dentar cu ajutorul unui adeziv. Coroana dentară va înlocui stratul exterior a dintelui și va preveni degradarea acestuia.

Coroanele dentare sunt realizate din ceramică(porțelan), din metal sau dintr-o combinație a celor două materiale – zirconiu. Ceramica și zirconiul sunt mai populare deoarece redau culoarea și aspectul natural al dinților și sunt 100% biocompatibile

caria dentară reconstructie dinte spart pret dr codrean ciprian cerec, same day dentistry, coroane și fațete dentare în aceeași zi, scanare intraorală, dinți 3d, dinte ceramică, fațetă ceramică

Q&A

Ce este folia de digă?

Folia de digă este un strat subțire din latex sau nitril care crează o barieră între câmpul de lucru și restul gurii. Folia este perforată în dreptul dinților pe care urmează să intervenim și este atașată de aceștia prin intermediul unor cleme. Folia de digă are un număr mare de avantaje dintre care amintim:

 

  • Previne contaminarea cavității cu sânge sau salivă în timpul realizării obturațiilor
  • Protejează limba, buzele și obrajii
  • Ține la distanță țesuturile moi pentru a oferi o vizibilitate mai bună
  • Previne aspirarea și înghițirea materialelor dentare
  • Previne contaminarea canalelor dentare cu bacterii din salivă în timpul tratamentelor de canal
  • Ajută pacienții să se relaxeze în timpul tratamentelor
Untitled-design-53-1

De ce folosim microscopul dentar?

Utilizarea treptelor de magnificație în timpul tratamentelor ne permite să vedem detalii minuscule la nivelul dinților și a gingiilor. Aceste detalii oferă medicului dentist mai multe informații despre câmpul operator.

Magnificația ne ajută să realizăm tratamente mai reușite, mai predictibile și să oferim o calitate superioară a actului medical.

Caria dentară este îndepărtată în totalitate, riscul recidivei este aproape absent.

Predictibilitatea manoperelor stomatologice realizate cu ajutorul magnificației este atestată de numeroase studii.

Tratamente stomatologice la microscop

Tratamente în rate

Îți oferim tratamente în rate cu 0% dobândă prin intermediul cardului Star BT de la Banca Transilvania.

Apasă butonul de mai jos pentru mai multe detalii:

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări