Coroanele și încrustațiile de tip single visit realizate cu sistemul CEREC reprezintă etalonul nostru de calitate. Oferim pacienților tratamente CEREC de fiecare dată când ni se solicită cele mai bune restaurații.
Restaurațiile de tip inlay și onlay refac țesutul dentar pierdut și sunt o alternativă superioară obturațiilor din compozit.
CEREC face posibilă realizarea tratamentului de canal și a coroanei dentare în aceeași ședință! Endocrown îți va proteja molarii tratați endodontic și le va prelungi durata de viață.
Procesul este complet digital, ceea ce înseamnă o adaptare impecabilă la nivelul țesutului dentar. Piesele protetice nu conțin metal, fiind 100% biocompatibile. Cu ajutorul acestui sistem putem salva dinți irecuperabili prin tehnicile clasice.
Poți să vezi aici mai multe detalii despre restaurațiile CEREC
Materialele compozite de la ora actuală ne dau posibilitatea să realizăm restaurații ce redau aproape identic culoarea și textura dinților naturali. Obturațiile realizate din material compozit vă permit să zâmbiți, să mâncați și să vorbiți cu încredere. Persoanele cu care veți veni în contact nu vor distinge modificări în aspectul dinților.
Fiecare obturație va fi realizată cu cea mai mare atenție pentru a evita pericolul de fisurare a smalțului.
Acest material este foarte versatil și are două proprietăți importante: are o adeziune chimică puternică față de țesutul dentar și previne reapariția cariilor secundare. Caria dentară secundară este combătută prin eliberarea treptată de fluor.
Prezența salivei nu compromite adeziunea, iar utilizarea foliei de digă nu este necesară. Drept urmare rezultă un timp mult mai scăzut de realizare și un cost mai redus al manoperei.
Din păcate, rezistența la uzură a acestor materiale nu reprezintă un atu, iar pacientul este nevoit să înlocuiască mai frecvent restaurațiile pentru a păstra integritatea dinților.
Noi recomandăm folosirea acestui material ca o etapă intermediară. Atunci când pacientul trebuie să mai facă economii pentru a achita o restaurație de lungă durată realizată cu sistemul CEREC.
În cazul în care dintele tău prezintă o distrucție semnificativă, cu afectarea mai multor pereți dentari sau în cazul dinților ce au fost tratați endodontic, soluția pe care o vom adopta va fi protejarea acestora cu coroane dentare.
Coroana dentară reprezintă o procedură restaurativă ce ne dă posibilitatea să remodelăm, să redimensionăm și să întărim un dinte ce a fost afectat de caria dentară sau de uzură. Poți să îți imaginezi coroana dentară ca fiind o capă sau un dispozitiv de protecție ce este atașat bontului dentar cu ajutorul unui adeziv. Coroana dentară va înlocui stratul exterior a dintelui și va preveni degradarea acestuia.
Coroanele dentare sunt realizate din ceramică(porțelan), din metal sau dintr-o combinație a celor două materiale – zirconiu. Ceramica și zirconiul sunt mai populare deoarece redau culoarea și aspectul natural al dinților și sunt 100% biocompatibile
Folia de digă este un strat subțire din latex sau nitril care crează o barieră între câmpul de lucru și restul gurii. Folia este perforată în dreptul dinților pe care urmează să intervenim și este atașată de aceștia prin intermediul unor cleme. Folia de digă are un număr mare de avantaje dintre care amintim:
- Previne contaminarea cavității cu sânge sau salivă în timpul realizării obturațiilor
- Protejează limba, buzele și obrajii
- Ține la distanță țesuturile moi pentru a oferi o vizibilitate mai bună
- Previne aspirarea și înghițirea materialelor dentare
- Previne contaminarea canalelor dentare cu bacterii din salivă în timpul tratamentelor de canal
- Ajută pacienții să se relaxeze în timpul tratamentelor
Utilizarea treptelor de magnificație în timpul tratamentelor ne permite să vedem detalii minuscule la nivelul dinților și a gingiilor. Aceste detalii oferă medicului dentist mai multe informații despre câmpul operator.
Magnificația ne ajută să realizăm tratamente mai reușite, mai predictibile și să oferim o calitate superioară a actului medical.
Caria dentară este îndepărtată în totalitate, riscul recidivei este aproape absent.
Predictibilitatea manoperelor stomatologice realizate cu ajutorul magnificației este atestată de numeroase studii.