Clinica Dr.Codrean

Coroana zirconiu pret

Salut! Cel mai probabil ai ajuns pe această pagină deoarece ai căutat pe Google cuvinte precum: coroană zirconiu preț sau preț dinte zirconiu. În rândurile care urmează voi explica care sunt principalele tipuri de coroane din zirconiu. Vei afla care sunt avantajele și dezavantajele lor.

Explic frecvent pacienților de ce este indicată o coroană în schimbul unui tratament cu obturații(plombe) dentare. Majoritatea pacienților nu știu care sunt avantajele coroanelor și de ce ele reprezintă cea mai bună soluție în anumite cazuri.

Coroanele dentare refac forma inițială a dinților și te ajută să îți redobândești zâmbetul. Ele  au fost de multă vreme o soluție pentru a restabili aspectul și funcționarea unui dinte deteriorat.

coroana fara metal

Două întrebări vor apărea atunci când medicul dentist îți va spune că ai nevoie de o coroană dentară: ·

  1. Ce tip de coroană dentară este mai potrivită pentru mine?·
  2. Care este costul unei coroane dentare?

Din ce sunt făcute coroanele de zirconiu?

Zirconiul este cel mai puternic material de restaurare dentară din ceramică integrală existent pe piață. Are o gamă largă de indicații, de la coroane unidentare până la punți realizate din mai multe elemente. Lucrările dentare obținute cu acest material sunt fiabile și de înaltă calitate.

Coroanele de zirconiu sunt realizate din dioxid de zirconiu, un praf ceramic de culoare albă . Rezistența impresionantă a acestui material este dată de natura lor monolitică. Coroanele sunt frezate de către o aparatură complet digitală (CAD-CAM) dintr-un bloc compact. Astfel rezultă piese protetice fără goluri de aer și adaptări precise de fiecare dată. Nu există metale implicate în proces, tranziția dintre dinte și coroană va fi una estetică. Fără umbre și fără linii întunecate la marginea restaurației.

coroana zirconiu pret

Care sunt indicațiile coroanelor dentare?

De ce este nevoie de o coroană dentară în locul unei plombe?

  1. Coroana dentară este indicată atunci când structura de rezistență a dintelui nu mai poate fi restaurată cu o simplă plombă. Indicăm restaurațiile indirecte atunci când dinții au peste 40% din cantitatea de smalț afectată.
  2. Dinții tratați endodontic – odată cu îndepărtarea nervului se vor îndepărta din dinte și vasele de sânge care au rol important în hrănirea țesuturilor. Drept urmare, în lipsa aportului de nutrienți, dinții devin mai casanți și riscul de fractură crește considerabil. Pentru a evita pierderea unui dinte cu un tratament de canal, recomandăm folosirea unui endocrown.
  3. Restaurarea dinților cu uzură avansată datorată abraziei sau eroziunii se poate face cu succes prin tratamentul cu coroane dentare. Coroanele din zirconiu monolitic sunt folosite cu succes în cazul pacienților cu bruxism.
  4. Dinții cu obturații mari ce trebuie înlocuite. În aceste cazuri pereții dintelui nu mai au o grosime adecvată care să reziste forțelor masticatorii. Utilizarea coroanelor dentare este indicată pentru a preveni riscul pierderii dintelui prin fractură.
  5. Coroanele dentare sunt folosite atunci când este nevoie să mascăm dinți care au discromii puternice, inestetice.
  6. Coroana pe implant – coroana va reface porțiunea supragingivală.
  7. Dinte stâlp într-o punte dentară.

Chiar dacă prețul unei coroane dentare este unul mai ridicat, aceasta poate fi ultima șansă de salvare a dintelui respectiv.

Coroana zirconiu pret

Tipuri de coroane de zirconiu

   Vă oferim 3 tipuri de coroane din zirconiu care vor satisface cerințele estetice și se vor adapta bugetului pe care doriți să îl alocați acestei proceduri:

  • BASIC – coroane din zirconiu monolitic / full contour
  • STANDARD– coroane din zirconiu monolitic stratificat / full contour stratificat
  • PREMIUM– coroane din ceramică pe schelet de zirconiu (e.max pe suport de zirconiu)

1. BASIC

Coroane zirconiu monolitic opac

Coroanele din zirconiu full contour sunt recunoscute pentru rezistența lor superioară. Din acest motiv ele sunt mai indicate pacienților care au bruxism nocturn sau o mușcătură puternică. Sunt coroane estetice, însă nu excelează în acest domeniu. Materialul folosit este complet opac(lumina nu trece prin acest material).

Coroanele Basic nu vor reface cele mai fine detalii estetice ale unui dinte natural. Sunt indicate pentru a fi folosite pentru lucrări din zona laterală sau pentru restaurarea unei arcade întregi.

2. STANDARD

Coroane din zirconiu monolitic stratificat

Sunt coroanele pe care le indicăm pacienților care caută cel mai bun raport calitate-preț de la o lucrare protetică.

Zirconiul HTML (multi-layer high-translucency) este un zirconiu cu o estetică superioară, similară dinților naturali. Aceasta este obținută datorită gradiației translucenței și a saturației dinspre baza dintelui spre marginea incizală. Discul de zirconiu este alcătuit din mai multe straturi suprapuse corespunzătoare dentinei, smalțului și zonelor de tranziție ce se îmbină uniform.

Rezultatele estetice cu acest material sunt excelente. Este indicată utilizarea acestui material atât în zona estetică, frontală cât și în zona laterală, zona molarilor.

3. PREMIUM

e.max pe suport de zirconiu

Varianta recomandată atunci când îți dorești cele mai bune rezultate estetice. Această variantă îmbină rezistența ridicată la fracturare a zirconiului cu detaliile fine pe care doar atingerea unui tehnician specializat o poate aduce unei lucrări dentare.

Scheletul de zirconiu fabricat CAD-CAM este prevăzut cu un spațiu special destinat stratificării ceramicii de către tehnicianul dentar. E.max pe suport de zirconiu reprezintă combinația supremă din punct de vedere a esteticii și a rezistenței la uzură.

Poți vedea tratamente realizate cu diferite tipuri de coroane de zirconiu în pagina de portofoliu a clinicii Dr. Codrean:

Coroanele din zirconiu vs. alte tipuri de coroane

  Coroane zirconiu vs. litiu disilicat

Coroana din zirconiu spre deosebire de cele din litiu disilicat sunt mai robuste, mai puternice și mai durabile. Disilicatul de litiu este un material cu o soliditate mai mică. Acesta este motivul pentru care folosim litiul disilicat în zona anterioară și pentru fațetarea dinților din zona laterală.

Transluciditatea coroanelor din litiu disilicat este superioară zirconiului. Ceea ce înseamnă că pot fi realizați dinți cu un aspect foarte natural.

Coroane zirconiu vs. metalo-ceramică

Rezistența coroanelor de zirconiu este superioară celor metalo-ceramice. Aceste coroane sunt aproape indestructibile și sunt construite pentru a rezista într-un mediu dur, în special în zona posterioară a gurii.

Zirconiul are o biocompatibilitate excelentă și nu va da reacții de tip alergic ce apar uneori în cazul lucrărilor metalo-ceramice.

Un dezavantaj major al lucrărilor metalo-ceramice este apariția coleretei metalice la coletul dinților. Aceasta devine vizibilă în momentul în care pacienții zâmbesc și este total inestetică.

Ce durată de viață au coroanele din zirconiu?

Coroanele de zirconiu sunt folosite de aproximativ 10 ani pe scară largă de către industria stomatologică. Momentan nu există studii de lungă durată pentru aceste materiale. Cu toate acestea, este estimată o durată de viață de peste 20 de ani pentru lucrările din zirconiu. Desigur durata de viață depinde foarte mult de modul de întreținere al pacientului și de frecvența vizitelor la medicul dentist.

Coroana zirconiu pret

Cât costă o coroană din zirconiu?

Coroanele de zirconiu sunt o soluție populară de înlocuire a suprafeței vizibile a unui dinte. Prețul pentru o coroană de zirconiu începe de la 550 de lei pentru varianta Basic. Coroanele din zirconiu Standard costă 800 de lei pentru un element, iar cele Premium care au un strat fin de ceramică e.max pictată manual costă 1200 de lei. (27.09.2023)

Sunt mai rezistente coroanele din zirconiu comparativ cu cele din porțelan?

Coroanele din zirconiu sunt cele mai rezistente coroane dentare estetice. O rezistență mai mare se întâlnește doar la coroanele metalice.

Tratamente stomatologice în rate

Îți putem oferi tratamente în rate cu 0% dobândă prin cardul StarBT 

de la Banca Transivania

Apasă butonul de mai jos pentru mai multe detalii:

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări