Clinica Dr. Codrean

Tratament parodontoză

Tratamente de ultimă generație pentru pacienții diagnosticați cu boala parodontală

Tratament parodontoză Boala parodontala, parodontpza, tartru, depuneri tartru, detartraj, laser dentar, dr Codrean Ciprian

Ce este boala parodontală?

Parodontita marginală cronică este o afecțiune inflamatorie a aparatului de susținere a dintelui(parodonțiul marginal). Ea afectează atât gingia cât și structurile profunde ale acestuia – ligamentele parodontale și osul alveolar. Popular această afecțiune este denumită parodontoză. Tratament parodontoză – tratamentul laser este unul dintre cele mai eficiente tratamente de la ora actuală.

Tratament parodontoză Boala parodontală parodontoza bacterii parodontale fumat genetic factori detartraj cat de des

Ce este tartrul dentar?

Procesul de distrugere a gingiilor începe prin colonizarea bacteriilor prezente pe dinți. Atunci când alimentele bogate în zaharuri sunt lăsate perioade îndelungate la suprafața dinților, apare o peliculă galbenă, lipicioasă. Această peliculă poartă numele de placă bacteriană.

Gingivita este primul semn al apariției bolii parodontale și apare în prezența îndelungată a plăcii bacteriene pe suprafața dinților. 5 zile de neglijare a periajului sunt suficiente pentru a declanșa apariția gingivitei.

Cu trecerea timpului, placa bacteriană se întărește și devine mai greu de îndepărtat. În urma sedimentării plăcii bacteriene ia naștere tartrul dentar. Odată format, acesta va putea fi îndepărtat doar prin mijloace de igienizare profesională.

 

Tartrul dentar (piatra de pe dinți) poate acoperi exteriorul dinților și invadează spațiul de sub linia gingiei. Odată ce tartrul se răspândește la acest nivel, nu va mai putea fi îndepărtat decât profesional.

Tratament parodontoză Boala parodontală parodontoza bacterii parodontale fumat genetic factori detartraj cat de des

Care sunt complicațiile bolii parodontale?

Boala parodontală afectează o mare parte din populație și are efecte grave asupra sănătății. Deoarece sănătatea gingiilor are o importanță critică, evaluarea acestora este făcută la fiecare control periodic și atunci vi se recomandă tratamente pentru îngrijirea acestora.

Complicația principală a bolii parodontale este pierderea dinților. Cu toate acestea, parodontita ar putea declanșa și astfel de afecțiuni precum:

Artrita reumatoida

Boala Alzheimer

Boli cardiovasculare

Boala inflamatorie intestinală

Cancer rectal

Obezitatea

Complicații ale sarcinii (1)

Este vital să acționați asupra primelor semne de parodontită pentru a preveni consecințele grave pentru dinți și pentru restul corpului.

Complicații boala parodontală

Tratament parodontoză

Boala parodontală poate fi tratată !

   Prin intermediul tehnologiei laser avem posibilitatea să tratăm și chiar să stimulăm creșterea de os nou fără să fie nevoie să apelăm la mijloace chirurgicale.

 

Soluția noastră de tratament constă într-un pachet de 3 ședințe de tratament, la 4 săptămâni distanță între ele.

  • Vom crea o ,,hartă’’ a leziunilor cu ajutorul fișei parodontale
  • Vei afla despre protocolul corect de igienizare acasă
  • Vom efectua un chiuretaj în câmp închis și dezinfecția pungilor parodontale cu ajutorul laserului
  • Vei primi un kit menținere a rezultatelor special adaptate pentru nevoile tale

( O periuță electrică și accesorii pentru igiena orală)

  • Medicul verifică dacă pacientul își igienizează dinții corect
  • Vom face un detartraj supragingival
  • Facem o nouă fișă parodontală și examinăm împreună evoluția leziunilor în cele 12 săptămâni
  • Medicul verifică dacă pacientul își igienizează corect dinții
  • Vom face un detartraj supragingival

Pentru a menține rezultatele obținute, este recomandat ca procedura de igienizare dentară profesională să fie repetată periodic la fiecare 4 luni.

Iată un caz tratat la noi în clinică. Acesta este aspectul gingiilor vindecate la un pacient cu o boală parodontală în stadiu avansat. În poza de mai jos boala parodontală este stabilizată în urma tratamentelor. Lucrările dentare sunt lucrări provizorii din PMMA.

 

Tratament parodontoză

Tratament boală parodontală stadiu avansat

Cum funcționează tratamentul cu laser?

   După îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, vom folosi unda laser pentru a îndepărta țesutul bolnav și infectat din jurul dinților tăi. Laserul stomatologic, prin funcția lui de biostimulare accelerează vindecarea gingiei într-un mod natural.

   Studiile științifice demonstrează faptul că laserul stimulează circulația sângelui în baza pungilor parodontale și ajută atașamentul gingiei să se rejuveneze. (2)

Boala parodontală parodontoza bacterii parodontale fumat genetic factori detartraj cat de des

Tratamente stomatologice în rate

Ai 0% dobândă la tratamentele achitate prin cardul StarBT

Află mai multe detalii la acest link:

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări

surse

 

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6603141/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4290520/