Clinica Dr. Codrean

Fatete compozit

Fatete fara slefuire

Ești nemulțumit sau nemulțumită de aspectul zâmbetului tău?

Te abții să zâmbești cu gura deschisă și îți dorești o schimbare? Trebuie să știi că există mai multe opțiuni din care poți alege pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul. Una dintre aceste opțiuni este aplicarea fațetelor dentare.

Fatete compozit, fateta din compozit

Atunci când vei alege un tratament de aplicare a fațetelor dentare, vei căuta răspunsul la următoarele întrebări:

Sunt mai bune fațetele dentare decât albirea dentară?

Care este cel mai rezistent material pentru fațete dentare?

Care tip de fațete dentare îmi vor oferi aspectul cel mai natural?

Sunt fațetele din compozit la fel de bune precum fațetele din porțelan?

Fatete compozit, fatetare compozit

Sunt potrivite pentru mine fațetele dentare?

În cele ce urmează îți voi explica care sunt aspectele importante care merită atenția ta. După parcurgerea acestui text vei afla dacă ești un candidat bun pentru tratamentul cu fațete dentare.

Aplicarea fațetelor dentare poate fi o alegere bună mai ales dacă albirea dentară nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Dacă ai dinții pătați, ciobiți, uzați semnificativ sau dacă poziția dinților tăi este ciudată, fațetele dentare ar putea fi o soluție.

Îți recomandăm să încerci serviciile noastre de albire dentară profesională înaintea fațetelor de compozit. Este posibil ca acest tratament să fie îndeajuns pentru a-ți satisface exigențele estetice.

fatete compozit, fatete dentare pret, CEREC Dr. Codrean Ciprian, fatete de compozit pret

Fațete compozit vs. fațete ceramice

În textul de mai jos îți voi explica care sunt aspectele de care să ții cont atunci când vei alege un tratament cu fațete din compozit. Vom începe prin a defini tipurile de fațete dentare:

Fatete compozit – sunt realizate într-o singură ședință în cabinet. No prep – Nu va fi nevoie să șlefuim din țesutul dentar pentru a le realiza. Fațetele din compozit pot schimba forma și culoarea dinților foarte repede.

Fațete ceramice – au o durată de viață mai mare. Sunt mai estetice și redau mai bine aspectul natural. Numărul de cazuri ce pot beneficia de varianta no prep a fațetelor ceramice este unul limitat. În majoritatea cazurilor este necesară îndepărtarea unui strat subțire de smalț(0,3 – 0,5 mm) pentru a obține spațiul necesar fațetării.

fatete compozit vs fatete ceramice, fatete de compozit

De ce aleg pacienții fațetele din compozit?

 • Accesibil – fațetele din material compozit au un preț mai mic față de fațetele din ceramică
 • Rapid – tratamentul se încheie într-o singură ședință
 • Minim invaziv – dinții tăi nu vor fi preparați
fatete compozit Dr. Codrean Stomatologie restaurativa

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări

Când sunt folosite fațetele din compozit?

Fațetele din compozit sunt indicate în următoarele cazuri:

Dinți deteriorați – adesea fațetele din compozit sunt soluția cea mai accesibilă și cea mai puțin costisitoare d.p.d.v. al îndepărtării țesutului biologic.

Dinți strâmbi sau dinți înghesuiți – compozitul poate readuce armonia zâmbetului prin alinierea corespunzătoare a dinților

Dinți pătați – dacă albirea dentară nu a avut succes, fațetele din compozit pot să acopere petele nedorite, petele albe și decolorările

Închiderea spațiilor dintre dinți (strungăreață) – pot fi alegerea ideală în aceste situații deoarece nu este necesară pierderea de țesut dentar.

fatete compozit CEREC Dr. Codrean Ciprian, fatetare directa

Fatete ceramice vs fatete compozit

 • Pentru a obține rezultate excelente, aplicarea materialul compozit necesită timp și experiență. Pacienții trebuie să se asigure că medicul dentist are experiență cu acest material și să verifice portofoliul acestuia.
 • Durata de viață a materialelor compozite este în medie între 3 și 5 ani. Durata de viață medie a fațetelor ceramice este de peste 10 ani.
 • Fațetele din compozit sunt predispuse apariției petelor, însă aceste pete pot fi îndepărtate ușor de către medicul dentist. Fațetele ceramice nu sunt predispuse apariției petelor.
 • Dacă se fracturează, fațetele din compozit pot fi reparate ușor într-o singură vizită la un preț rezonabil. Reparația fațetelor ceramice necesită intervenția unui tehnician, două săptămâni de așteptare și un preț mai ridicat.
 • Pentru realizarea fațetelor din compozit este suficientă o singură vizită. Fațetele ceramice necesită un număr mai mare de ședințe.
 • De cele mai multe ori nu este necesară șlefuirea dinților în cazul fațetelor din compozit. Fațetele ceramice necesită des îndepărtarea a 0,3-0,5 mm de smalț.
 • Costul fațetelor din compozit este mai mic de jumătate din prețul fațetelor ceramice și poate fi achitat în rate cu 0% dobândă.
fatete compozit stomatologie restaurativa Dr. Codrean Ciprian, fatete dentare compozit

Începe acum!

Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp

  Nume și prenume

  Număr de telefon

  Mesaj

  Care este procedura prin care poți obține fațete din compozit?

  Smile makeover cu fațete din compozit

  În prima ședință de tratament îți vom face un set de fotografii și vom scana arcadele dentare. Tot acum vom realiza ședința de albire dentară profesională dacă aceasta este indicată.

  Pentru a obține cea mai bună adeziune la smalț, vom avea de așteptat o săptămână după prima ședință. În acest timp tehnicianul va pregăti modelul tău de wax-up. În funcție de designul viitorului zâmbet, tehnicianul dentar va pregăti un model digital printat 3D cu noile forme ale dinților tăi.

  În cea  de-a doua ședință, cu ajutorul modelului de wax-up  vom realiza un Smile Trial. Vei avea șansa să previzualizezi viitoarele restaurații înainte ca acestea să fie colate adeziv definitiv pe dinții tăi. Peste dinții tăi vor fi aplicate niște fațete temporare pe care le vei putea examina în surâs și îți vei putea face selfie cu acestea.

  Dacă vei fi mulțumit de aspectul fațetelor temporare, vom continua cu realizarea celor permanente. În aceeași ședință vom modela, finisa și lustrui viitoarele tale fațete din compozit.

  coroane și fatete dentare dr codrean ciprian cerec, same day dentistry, coroane și fațete dentare în aceeași zi, scanare intraorală, dinți 3d, dinte ceramică, fatetă ceramică

  Care sunt variantele de tratament cu fațete din compozit?

  Ți-am pregătit două variante de tratament cu fațete din compozit no prep:

  1. Smile Line – va include toți cei 6 dinți frontali superiori, de la canin la canin
  2. Smile Makeover – include toți cei 10 dinți superiori care apar în zâmbet, inclusiv premolarii. Acest pachet beneficiază de albire dentară profesională gratuită.
  fatete compozit

  Vezi aici cazurile din portofoliul clinicii.

  Tratamente stomatologice în rate

  Îți putem oferi tratamente în rate cu 0% dobândă prin cardul StarBT 

  de la Banca Transivania

  Apasă butonul de mai jos pentru mai multe detalii:

     În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

  Îți dorești o programare?

  Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări