Clinica Dr. Codrean

Tratamente preventive

Cu siguranță pacienții noștri ar prefera să se întâlnească cu noi într-un supermarket sau la un concert, mai degrabă decât să ne vadă în cabinet din cauza unei probleme dentare. Promovăm profilaxia cariei dentare și învățăm pacienții cum să deprindă o rutină de îngrijire dentară corectă. Aceasta te va ține departe de manoperele mai puțin plăcute din cabinetul de medicină dentară.

 

Tratamentele preventive sunt concepute pentru a vă putea menține sănătatea dinților și a gingiilor prin controale regulate.

 

În cadrul acestor ședințe vom realiza:

 

✅ Igienizări profesionale(detartraj, periaj, airflow)

✅ Sigilări dentare

✅ Fluorizări

✅ Radiografii în scop de diagnosticare

Profilaxia cariei dentare tratamente preventive profilaxie periaj profesional igienizare dentară îngrijire dentară profesională

Îngrijirea dentară profesională

Profilaxia cariei dentare

Pentru menținerea unor dinți și a unor gingii sănătoase, este necesară o rutină zilnică corectă de periaj dentar. Aceasta va fi însoțită de folosirea aței dentare și a apei de gură. În plus, este important să îți creezi un program de vizite la dentist pentru examinări și igienizări profesionale.

 

Fiecare pacient cu planul de tratament finalizat primește în mod automat o notificare periodică pe telefon. Astfel vei fi anunțat atunci când se apropie următoarea ta vizită la medicul dentist.

 

Igienizarea dentară realizată profesional are rolul de a îndepărta acumulările de tartru. În același timp curăță dinții în profunzime, reduce riscul de apariție a leziunilor carioase și a bolii parodontale.

Când este necesară igienizarea profesională?

Indicația noastră în cazul pacienților cu rezultate stabile este ca la fiecare 6 luni să ne viziteze clinica. Vom realiza un control periodic și o ședință de igienizare profesională.

Pacienților cu lucrări protetice și celor cu lucrări dentare pe implanturi, le recomandăm ședințe mai dese de întreținere. Acestora le indicăm vizitele la 4 luni de zile.

Profilaxia cariei dentare la pacienții fumători și la cei cu boală parodontală poate fi efectuată mai des. În aceste cazuri, este recomandată vizitarea medicului dentist o dată la 3 luni pentru a fi efectuată igienizarea.

Profilaxia cariei dentare ingrijire dentara profesionala igienizare dentara tartru dentar detartraj indepartare tartru

Sigilările dentare

Profilaxia cariei dentare

Sigilarea molarilor reprezintă o barieră excelentă împotriva cariilor dentare în rândul pacienților tineri, chiar și a adulților. Acest tratament previne acumularea de resturi alimentare în șanțuri și în fosete. Resturile alimentare neglijate pe suprafața dinților duc la degradarea smalțului și la apariția leziunilor carioase.

Cum este realizată sigilarea dentară?

Aplicarea materialului de sigilare este o manoperă rapidă, minim invazivă, nedureroasă. În același timp are un cost mai scăzut decât cel al unei obturații dentare.

Profilaxia cariei dentare sigilare dentară molarul de 6 ani prevenție carii prevenirea cariilor

Fluorizarea dentară

Profilaxia cariei dentare

Fluorul este o substanță esențială pentru a avea dinți puternici și rezistenți la carii. Fluorul poate să oprească evoluția acestora și chiar să vindece leziunile incipiente de tipul petelor albe cretoase.

Este recomandată folosirea fluorului în cazul bebelușilor? De la ce vârstă poate fi folosit fluorul în cazul copiilor?

Aplicările topice de fluor realizate cu produsul folosit de noi(FluoroDose) sunt recomandate la orice vârstă. Este un produs sigur pentru a putea fi folosit în cazul bebelușilor din momentul în care apar primii dinți pe arcade.

De asemenea, este indicată utilizarea unor paste de dinți cu o cantitate de fluor adecvată vârstei copilului.

De ce folosim fluor în cazul pacienților adulți?

Profilaxia cariei dentare la adulți prin fluorizare are aceleași efecte benefice precum fluorizarea la copii. În special dacă aceștia suferă de leziuni carioase multiple, retracții gingivale, sensibilitate, xerostomie sau acumulări frecvente de placă dentară. La finalul ședinței de igienizare profesională este indicată aplicarea unei doze de fluor ce fi activă câteva ore după aplicare.

Cât de des poate fi realizată fluorizarea topică?

Această procedură poate fi realizată de 4 ori pe an, o dată la 3 luni de zile.

Profilaxia cariei dentare dr codrean ciprian fluorizare dentară, smalț sănătos, prevenție carii dentare, molarul de 6 ani

Q&A

Este adevărat că detartrajul afectează smalțul dentar?

Acest mit popular în rândul pacienților este unul fals. Dinții tăi nu vor deveni mai fragili în urma detartrajului cu ultrasunete, iar integritatea smalțului nu va fi afectată.

Este posibil să resimți o creștere a sensibilității dentare pentru câteva zile. În aceste cazuri recomandăm folosirea unei paste de dinți cu efect desensibilizant ce are rolul de a închide canalele dentinare.

Ce înseamnă airflow?

Cireașa de pe tort, air flow este o tehnologie comfortabilă de curățare a dinților. Acesta folosește un jet de aer, apă și bicarbonat de sodiu ce îndepărtează foarte delicat depunerile dentare moi. După o singură ședință îți vei simți dinții mai netezi, mai curați și mai strălucitori.

Este posibil ca dinții mei să devină mai albi în urma unei igienizări profesionale?

Da, după o ședință de igienizare profesională, dinții tăi vor deveni mai albi. Efectul de albire este datorat îndepărtării  petelor persistente de la suprafața smalțului.

Un efect mai spectaculos se obține atunci când igienizarea este însoțită de un tratament de albire profesională.

Profilaxia cariei dentare tratamente prventive profilaxie periaj profesional igienizare dentară îngrijire dentară profesională

‘Be true to your teeth and they won’t be false to you.’ Soupy Sales

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări