Clinica Dr. Codrean - clinică fără durere

Tratamente de urgență

Atunci când ai nevoie de ele

   Urgențe stomatologice – dacă ai o durere puternică de dinți sau dacă ai o leziune în cavitatea orală, poți să consideri că ai o urgență stomatologică. Sună-ne și vom face tot posibilul să aranjăm programările ca să te putem vedea în aceeași zi.

Principalele urgențe stomatologice

Iată care sunt principalele urgențe stomatologice de care trebuie să ai grijă imediat:

 Abcesul dentar

 Durerea dentară severă

 Mobilitatea dentară

 Dinte fracturat sau ciobit

Ce se va întâmpla în timpul unei vizite la Dr. Codrean?

În timpul unei programări pentru rezolvarea unei urgențe stomatologice, te vom examina și vom realiza radiografii ce ne vor ajuta să realizăm un diagnostic corect. După realizarea acestor investigații, vom putea să:

 

  • îți explicăm care sunt opțiunile de tratament
  • îți explicăm care sunt riscurile asociate dacă vei alege să lași dintele netratat
  • estimăm costul tratamentului
  • îți prescriem medicamentele de care ai nevoie
Urgențe stomatologice Tratamente de urgenta urgenta dentară durere măsea durere de dinți mă dor dinții

Cât costă tratamentul unei urgențe dentare?

În momentul în care am redactat acest text, tratamentul unei urgențe dentare costa 150 de lei. Acest onorariu reprezintă valoarea următoarelor manopere stomatologice: aplicarea unui pansament calmant sau drenajul unui abces dentar. Ambele manopere au un caracter provizoriu și au rolul de a alina durerea până la realizarea unui tratament de durată.

Tot în această ședință este posibil să realizăm o radiografie dentară care are un cost separat.

Adesea se întâmplă ca în timpul unei ședințe alocate unui tratament de urgență să nu putem realiza un tratament endodontic sau o extracție dentară. Acest lucru se datorează timpului scurt pe care îl avem la dispoziție și inflamației care împiedică instalarea unei anestezii eficiente.

Poți vedea aici lista actualizată cu onorariile clinicii Dr. Codrean.

6 sfaturi ce te vor ajuta să previi aceste urgențe stomatologice

1. Respectă igiena dentară zilnică

Bacteriile se dezvoltă extrem de rapid în resturile alimentare rămase pe dinți și pot duce foarte repede la apariția cariilor sau a afecțiunilor gingivale. Cele 2 minute necesare periajului dentar dimineața și seara sunt esențiale pentru a putea avea o dantură sănătoasă. Folosește apa de gură și ață dentară în mod regulat pentru a ajunge la spațiile interdentare inaccesibile periuței dentare.

2. Investește într-o periuță dentară electrică

Vei investi în sănătatea ta! Utilizarea periuței electrice îți va oferi un periaj dentar mult mai eficient față de periajul manual. Rețeta unui zâmbet impecabil: 50% este asigurat de către folosirea corectă a produselor de igienă dentară, iar 50% prin respectarea igienizărilor periodice bianuale.

3. Vizitele de îngrijire profesională

De două ori pe an te așteptăm la clinică. Vom realiza igienizarea profesională a dinților tăi și un control periodic. Aici avem echipamentele necesare îndepărtării depunerilor de tartru și de placă ce nu mai pot fi curățate printr-un simplu periaj. Neglijarea acestor vizite periodice te expune la riscul apariției cariilor și a afecțiunilor gingivale.

4. Sigilarea molarilor

Forma pe care o au dinții din zona laterală este adesea o formă retentivă pentru alimentele lipicioase din cauza denivelărilor ce se regăsesc pe suprafațele ocluzale. Retenția îndelungată a alimentelor va da naștere inițial apariției cariilor și ulterior complicațiilor pulpare dureroase. Sigilarea acestor denivelări(șanțuri și fosete) este soluția optimă de prevenire a apariției cariei dentare și este indicată începând cu vârsta de 6 ani.

5. Alegerea atentă a alimentelor consumate

Cel mai probabil ai mai auzit până acum faptul că bomboanele, alimentele dulci, cele lipicioase sau alimentele care au o consistență foarte tare sunt nocive pentru dinții tăi. Alimentele lipicioase rămân blocate între dinți și devin greu de îndepărtat. Alimentele cu o consistență tare au potențialul să distrugă smalțul și chiar să îți cauzeze o urgență stomatologică prin fracturarea dintelui. Îți recomandăm să eviți utilizarea unei forțe excesive atunci când consumi aceste alimente.

6. Vitaminele

Ca să îți ajuți organismul să mențină sănătoasă structura dinților și a gingiei, este esențial ca alimentele pe care le consumi să îți aducă un aport mare din vitaminele A, B, C și D. Primele trei enumerate, vitaminele A, B și C sunt excelente pentru a avea o gingie sănătoasă și pentru a reduce riscul apariției bolii parodontale. Vitamina D și aportul de calciu îți vor întări dinții și oasele.

Urgențe stomatologice dr codrean

Pe scurt

   Urgențele stomatologice pot să fie demoralizante. Ele cauzează multă durere și pot să creeze prejudicii pe termen lung ce sunt costisitor de tratat. Urmând aceste sfaturi simple vei preveni apariția complicațiilor și vei putea menține sănătatea dentară într-o stare impecabilă.

Sună acum pentru a te programa!

Tratamente stomatologice în rate

Îți oferim tratamente stomatologice în rate cu 0% dobândă

prin cardul StarBT

de la Banca Transilvania

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări