Clinica Dr. Codrean

Dotările cabinetului stomatologic care ne fac munca mai ușoară și rezultatele predictibile:

Stomatologie CAD/CAM

Evoluția computerelor a parcurs un drum foarte lung până în momentul de față. Tehnologiile actuale ne permit să realizăm designul dinților și să îi frezăm direct la noi în cabinet în aceeași zi. Restaurațiile ceramice frezate CAD/CAM au un grad de rezistență la uzură foarte înalt. Sunt estetice și sunt 100% biocompatibile cu țesutul gingival. Astfel este înlăturat riscul apariției gingivitei.

Tehnologia CAD/CAM(Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing) este prezentă de mult timp. Ultimii ani de evoluție au desăvârșit procedeele de realizare a produsului finit. Astăzi putem afirma că rezultatele obținute sunt net superioare tehnicilor protetice tradiționale.

Sistemele digitale de tip chairside reprezintă în momentul de față standardul de aur în restaurările de tip unidentar. Ele sunt cea mai bună alegere atunci când ne dorim să prelungim durata de viață a unui dinte natural.

 

Dotarile ccabinetului stomatologic

Sistem CEREC Sirona

 

Am investit în cea mai bună tehnologie CAD/CAM tip chairside disponibilă la ora actuală. O folosim pentru a  realiza restaurații precum fațete, coroane, obturații ceramice și punți dentare pe care le cimentăm în aceeași zi pacienților.

 

Scanare dinți, amprenta digitală

Scanner intraoral

 

Tehnologia de amprentare CEREC înlătură disconfortul produs prin folosirea materialelor de amprentă convenționale. Acestea produc neplăceri pacienților cu un reflex de vomă mai accentuat. Imaginile intraorale capturate de o cameră specială sunt trimise unui software care le analizează și le transformă într-un model tridimensional.

În timp ce vei lua o pauză pentru a savura o cafea sau un ceai fierbinte, noi vom lucra în culise și vom finisa restaurarea definitivă cu care vei pleca acasă în aceeași zi! E atât de simplu! Prin intermediul acestei tehnologii minunate și folosind conceptul One Day Dentistry reușim să realizăm lucrări care prin tehnicile clasice ar dura aproximativ două săptămâni până la faza de cimentare.

 

Design fatete dentare

 

CEREC ne oferă restaurări precise, estetice, ce au o durată de viață îndelungată. Acestea se adaptează perfect la nivelul preparațiilor dentare și în ocluzie(mușcătură). Restaurațiile obținute cu sistemul CEREC au o durată de viață mult mai îndelungată față de obturațiile clasice(plombe).

 

Prezentare plan de tratament

Endocrown powered by CEREC

Magnificația

‘Seeing is believing’

 

,,A vedea înseamnă a crede’’ un proverb ce datează din timpul Greciei Antice cu o valoare deosebită în practica de zi cu zi a medicului dentist.

 

Abilitatea de a vedea cu acuratețe detaliile este importantă pentru a efectua manopere medicale precise și minim invazive. Microscopul dentar ne permite să obținem o mărire a câmpului vizual de până la 23 de ori. Rezultatul tratamentelor efectuate la microscop sunt preparații bine delimitate, conservative și restaurații dentare adaptate corect marginal.

 

dotarile cabinetului stomatologic microscop dentar, magnificatie, tratamente minim invazive, endodontie microscop, dsd, digital smile design

magnificație microscop dentar

Poți solicita folosirea microscopului dentar la aproape fiecare intervenție pe care o efectuăm.

Radiologie intraorală

Sistemele de radiologie digitală moderne au o doză de radiație cu până la 90% mai mică față de cantitatea de radiații provenită de la sistemele radiologice tradiționale.

 

Acest lucru înseamnă că nu există motive să ne îngrijorăm din cauza efectelor nocive pe care radiațiile le poate cauza, doza fiind una apropiată de cea pe care organismul nostru o primește în mod natural din mediul înconjurător.

 

dotarile cabinetului stomatologic microscop dentar, magnificatie, tratamente minim invazive, endodontie microscop, dsd, digital smile design

radiologie retroalveolară

 

Senzorii radiologici actuali au o sensibilitate extrem de mare și e nevoie doar de o cantitate infimă de radiații X pentru a putea da naștere unor imagini excelente. Imaginile astfel obținute sunt necesare pentru a diagnostica corect pacienții pe care îi tratăm.

 

Dotările cabinetului stomatologicc

explicarea situației actuale pe baza radigrafiei dentare

 

Radiografiile digitale au cea mai bună calitate și ne oferă un volum mare de informații care descriu zona investigată. Softul care însoțește echipamentul radiologic ne oferă posibilitatea să ajustăm imaginile obținute cu instrumente precum magnificație, contrast, luminozitate, saturație etc.

Toate radiografiile sunt stocate în memoria unui calculator și avem posibilitatea să le accesăm de fiecare data când este necesar.

 

dotările cabinetului stomatologic

scanare plăcuță fosforică

Camera intraorală

,,O imagine valorează cât o mie de cuvinte’’

 

Acestea sunt cuvintele atribuite lui Fred Barnard în anul 1920, cuvinte ce au o semnificație deosebită în medicina dentară modernă.

 

Adesea anumite afecțiuni pot să fie neobservate și să evolueze fără ca pacientul să fie conștient de ele. Organismul nu ne transmite mereu semnale de avertizare ca să ne anunțe atunci când ceva nu funcționează corect. E absolut normal să îți fie greu să înțelegi și să îți imaginezi ce se întâmpla în gura ta doar prin niște descrieri pe care medicul dentist ți le oferă. Este normal să fii reticent atunci când ți se propun soluții de tratament pentru o afecțiune pe care nu o simți.

Chiar dacă nu este prezentă o durere sau un disconfort, nu înseamnă că toate lucrurile merg în direcția cea bună.

 

   Care este avantajul camerei intraorale?  

 

Camerele intraorale sunt de neprețuit în situațiile descrise în paragrafele anterioare. Aceasta este una dintre cele mai folosite tehnologii din dotările cabinetului stomatologic. Cu ajutorul lor putem să le arătăm pacienților aspecte legate de sănătatea lor intraorală precum:

  • Motivul pentru care este nevoie să înlocuim obturațiile vechi
  • Dinți care au pereții fracturați și necesită intervenții
  • Suferința gingivală datorată acumulării de bacterii în prezența tartrului
  • Cariile secundare de sub obturații
  • Aspectul restaurărilor realizate de către noi după ședința de tratament

 

Folosim această tehnologie de foarte mulți ani și am aflat că este un mod fantastic de a comunica cu pacienții noștri, oferindu-le o imagine clară asupra tratamentelor.

 

dotările cabinetului stomatologic

Camera intraorală

Laserul pentru țesuturi moi

Laserele dentare ne oferă o gamă extinsă de aplicații în tratamentele stomatologice. Laserele cu diodă sunt capabile să ofere precizie atunci când sunt folosite pentru incizii. Ele opresc sângerarea, accelerează vindecarea țesuturilor și sunt folosite cu succes în tratamentul bolii parodontale.

Laserul dentar este un echipament apreciat ce face parte din dotările cabinetului stomatologic.

Fascicolul de unde laser are un efect de sterilizare naturală. Acesta elimină agenții patogeni și scade riscul de apariție a infecției la nivelul locului de intervenție. Durerea post-operatorie este mult mai redusă în cazul intervențiilor cu laser dentar. Ceea ce le face mult mai utile decât tehnicile convenționale de tratament.

 

dotările cabinetului stomatologic

laser diodă

Same Day Dentistry

Test Drive Your Smile

Sistemul in office Beyond

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări