Microscop dentar

Clinica Dr. Codrean

Tratamente stomatologice la microscop

#salvămdinți

Ultimii 10 ani au revoluționat tehnicile și protocoalele folosite în cabinetele de medicină dentară într-un mod semnificativ. Este posibil să fie cel mai mare progres pe care l-a văzut medicina dentară până acum.

La ora actuală nu mai discutăm despre metode arhaice precum utilizarea pastelor devitalizante pentru omorârea nervului. Tratamentele de canal pot fi realizate într-un mod relaxant, nedureros și predictibil de către medici care îți zâmbesc.

 

În clinica noastră, microscopul dentar este o extensie a ochilor medicului dentist care îți realizează tratamentele de canal sau manoperele restaurative. Microscopul dentar permite identificarea facilă a canalelor, inclusiv a celor care nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Untitled-design-5

Care sunt avantajele utilizării microscopului dentar?

1. Îmbunătățirea calității tratamentului

Este dovedit faptul că medicii dentiști oferă o calitate superioară a tratamentelor atunci când le realizează sub magnificația unui microscop dentar. O imagine mărită a câmpului operator permite obținerea unui diagnostic precis și respectarea unui protocol de tratament predictibil.

2. O singură ședință

Utilizarea magnificației ne dă posibilitatea să realizăm majoritatea tratamentelor endodontice într-o singură ședință. Aceasta înseamnă o economie de timp și de bani pentru pacienții noștri.

În clinica noastră avem posibilitatea să realizăm coroane și fațete dentare într-o singură ședință. Vezi mai multe detalii aici: https://drcodrean.ro/coroane-si-fatete-dentare/

3. Mai multe tratamente de succes

Microscopul dentar oferă medicilor dentiști posibilitatea de a îndepărta nervul fără a afecta structura de rezistență a dintelui. Utilizarea lui reduce rata de infecții și crește gradul de confort a pacientului în timpul tratamentului. La ora actuală microscopul dentar este standardul de aur în tratamentele endodontice.

Realizarea de tratamente stomatologice la microscop îmbunătățește calitatea actului medical indiferent dacă sunt realizate tratamente endodontice, tratamente restaurative sau preparații dentare.

4. Confortul medicului dentist

Confortul medicului în timpul tratamentelor de canal este un factor decisiv când discutăm despre succesul unui tratament.  Atunci când este utilizat un microscop dentar, pozițiile incomode sunt evitate. Medicul dentist are premisele realizării unor tratamente impecabile.

5. Tratamente minim invazive

Principiile stomatologiei minim invazive au devenit o prioritate pentru majoritatea dentiștilor. Magnificația ne permite să obținem mai ușor acest deziderat.

6. Evitarea iatrogeniilor

Magnificația de 20x și iluminarea optimă a câmpului de lucru ne permit realizarea unor mișcări precise când folosim instrumentarul rotativ.

Tratamente stomatologice la microscop

Care este valoarea onorariului plătit de pacient pentru un tratament endodontic realizat la microscop?

 

Utilizarea unui microscop în timpul tratamentelor endodontice presupune o perioadă mai lungă de timp alocată ședinței de tratament. În plus este nevoie de o investiție semnificativă în tehnologie și în cursuri de specializare.

Acestea se vor reflecta în valoarea onorariului pe care pacientul îl va avea de achitat atunci când manopera este realizată la microscop. Rata de succes superioară a tratamentelor realizate cu magnificație justifică costul suplimentar și face ca investiția să fie una rentabilă.

,,A dentist gets to the root of the problem”

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări