Clinica Dr. Codrean

Sterilizarea instrumentarului stomatologic

Sterilizare la standarde germane

Alegerea unui echipament produs de către un lider mondial în domeniul sterilizării a fost o prioritate în momentul inaugurării. Calitatea procesului de sterilizare, precum și protocoalele stricte de prelucrare a instrumentarului stomatologic sunt unele dintre punctele noastre forte.

Melag, producătorul echipamentului de sterilizare, este o firmă cu originea în Germania, renumită prin faptul că stabilește mereu noi standarde în acest domeniu. Autoclavele Melag respectă noile standarde europene EN ISO 13060 pentru autoclavele din clasa B și S.

De fiecare data când ne solicitați, ne face plăcere să vă oferim un tur al sălii noastre de sterilizare. Astfel veți afla cum se realizează sterilizarea instrumentarului stomatologic înainte ca acesta să fie refolosit.

Care este protocolul nostru de sterilizare?

  1. Decontaminarea instrumentarului într-o soluție avizată de Ministerul Sănătății
  2. Clătirea riguroasă
  3. Dezinfecția în baie de ultrasunete într-o soluție de dezinfectant de nivel înalt autorizat de către Ministerul Sănătății
  4. Clătire riguroasă și uscare
  5. Verificarea integrității instrumentarului cu ajutorul unei lupe
  6. Ambalare în folie specială cu indicatori pentru verificarea parametrilor ciclului de sterilizare cu ajutorul aparatului MelaSeal. Fiecare ambalaj este etichetat cu data sterilizării și cu numărul șarjei pentru a realiza trasabilitatea instrumentarului. Instrumentele ambalate vor putea fi utilizate maxim 60 de zile de la această dată.
  7. Pornirea ciclului de sterilizare în autoclav, șarja este menținută 330 de secunde la o temperatură de 134 de grade celsius
  8. Notarea în registrul de evidență a sterilizării
  9. Depozitarea instrumentarului în compartimente speciale pe categorii

Bine de știut

Accesul în sala de tratamente se va face doar cu botoșei de unică folosință pe care îi găsiți la intrare

Între programări rezervăm câteva minute până la primirea următorului pacient în care facem dezinfecția aparaturii

Întregul echipament este dezinfectat după fiecare pacient, de două ori, cu două tipuri de dezinfectanți avizați de Ministerul Sănătății.

Pentru fiecare pacient vom schimba următoarele materiale de unică folosință: baveta, câmpul de pe masa instrumentarului, paharul și capătul aspiratorului de saliva

Cabinetul nostru este dotat cu filtre speciale care purifică apa de la rețea

Pardoseala din sala de tratament este din PVC cu proprietăți antibacteriene și antiseptice

Dezinfecția aerului și a suprafețelor se face suplimentar cu ajutorul lămpii UV

Prin tot acest ansamblu de măsuri preventive și de menținere a stării de asepsie, reușim să vă garantăm realizarea unor manopere în condiții maxime de siguranță. Ca rezultat, eliminăm riscul de a vă contamina prin afecțiuni transmise prin sânge și salivă.

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări