Clinica Dr. Codrean

Gutiere și contenții

În timp ce noi îți creăm un zâmbet senzațional, tu va trebui să ai grijă ca dinții tăi să fie mereu în siguranță. De asemenea, îți vei dori să te asiguri că zâmbetul tău va rămâne perfect după ce tratamentul va fi finalizat. Gutiera bruxism îți va proteja dinții și va preveni uzura prematură.

gutiere impotriva bruxismului

Gutiera bruxism

Gutiera bruxism personalizată protejează lucrările estetice sau dinții naturali. Scrâșnitul dinților în timpul nopții poate duce la apariția unor forțe necontrolate cu un potențial distructiv. Buxismul distruge țesutul dentar și materialele din care realizăm restaurațiile dentare.

Gutiera trebuie inserată pe dinți seara, înainte de culcare, după periajul dentar și este îndepărtată a doua zi. În timpul zilei este păstrată într-o cutie specială pentru depozitare.

Gutiera sport

Întotdeauna este o idee bună să folosești o gutieră atunci când practici un sport de contact. O gutieră bine adaptată îți va oferi protecția necesară împotriva leziunilor traumatice și a contuziilor. Astfel cele două arcade dentare vor avea o amortizare eficientă.

Contențiile

După finalizarea tratamentelor ortodontice cu alignere sau cu aparate fixe clasice, pacienții intră în faza de contenție/retenție. Cu toate că dinții tăi s-au deplasat în poziția dorită, ei nu vor rămâne acolo fără ajutorul unei contenții care să mențină rezultatele. Contențiile trebuie purtate conform instrucțiunilor pe care le vei primi la finalul tratamentului ortodontic.

gutiera bruxism

Cât timp va trebui să port o gutieră de bruxism?

Purtarea gutierei de bruxism vă protejează sănătătea orală. Este indicat să o purtați atât timp cât suferiți de bruxism nocturn.

Această patologie dispare la unii pacienți după o perioadă de timp. Bruxismul poate să dispară când sunt corectate problemele ocluzale (legate de mușcătură). în alte cazuri bruxismul dispare atunci când scade nivelul de stress care l-a cauzat.

Dacă bănuiți că nu mai scrâșniți din dinți în timpul somnului, îi puteți cere medicului dentist să verifice gutiera. Atunci când nu există urme de uzură pe gutieră, este posibil să puteți renunța la purtarea ei.

Ce durata de viață are o gutieră de bruxism?

O gutieră de bruxism are o durată de viață medie de 5 ani. În unele cazuri mai extreme, gutiera va fi înlocuită mai des, chiar la 1 an de zile.

Va trebui să port gutiera de bruxism în fiecare seară?

Da, este indicat să porți gutiera de bruxism în fiecare noapte. Mai ales dacă suferi de o formă de bruxism mai severă. Neglijarea gutierei de bruxism va însemna continuarea deteriorării dinților tăi.

protectie fatete dentare gutiera

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări