Clinica Dr. Codrean

Înlocuire incisiv central superior

Înlocuire incisiv central superior Înlocuire incisiv central superior

Detaliile cazului

O provocare pentru un medic dentist: înlocuirea unui singur incisiv central superior necesită timp și experiență pentru a obține rezultate optime.

Pacientul s-a prezentat cu un un incisiv central colorat care a modificat în mod semnificativ fizionomia și încrederea în sine. Colorația incisivului s-a datorat lipsei de vitalitate a acestuia, cel mai probabil ca rezultat al unui accident. Tratamentul endodontic prezent a fost incomplet. Incisivul a prezentat o reacție în jurul vârfului rădăcinii ce trădează existența unui proces infecțios.

Alt aspect care ne-a atras atenția a fost prezența unui număr mare de carii secundare prezente la restul dinților din grupul frontal.

Așteptările pacientului

Deși i-am propus un tratament estetic care să cuprindă un număr mai mare de dinți, pacientul nostru a optat pentru un tratament minim invaziv. Cea mai mare dorință  lui a fost redobândirea nuanței inițiale a dintelui afectat.

Înlocuire incisiv central superior

Tratamentul nostru

Tratamentul estetic a durat o singură zi. Pentru a obține acest rezultat, am optat pentru o coroană CEREC individualizată. În aceeași ședință am preparat dintele, am făcut designul și am frezat coroana dentară dintr-un cub de litiu disilicat. Restaurația a fost pigmentatată și arsă într-un cuptor de ceramică, iar apoi cimentată sub protecția unei folii de digă ce previne infiltrația și garantează o adeziune de succes.

Pe lângă acest tratament estetic, în prealabil, obturațiile vechi au fost înlocuite cu altele noi. Tratamentul de canal a fost refăcut sub microscop, iar structura dintelui a fost ranforsată un pivot de fibră de sticlă special, de la Overfibers.

Ce a mai rămas de făcut? Pe viitor, așteptăm ca pacientul să se întoarcă pentru refacerea unghiului incizal fracturat de la nivelul incisivului lateral stâng.

Contactează-ne!

Lasă-ne un mesaj și vei primi răspuns la întrebările tale în cel mai scurt timp posibil.

  Nume și prenume

  Număr de telefon

  Mesaj

  Tratamente stomatologice în rate

  Îți putem oferi tratamente în rate cu 0% dobândă prin cardul StarBT 

  de la Banca Transivania

  Apasă butonul de mai jos pentru mai multe detalii:

     În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

  Îți dorești o programare?

  Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări