Clinica Dr. Codrean

Ce este un endocrown?

Realizarea unui Endocrown este o tehnică estetică și conservatoare de restaurare a dinților tratați endodontic (dinți ce au nervul scos). Acesta are performanțe biomecanice foarte bune și o durată de viață impresionantă.

endocrown

Când ai nevoie de un endocrown?

Ai putea fi în următoarea situație:

1. Ai o carie pe un molar sau o obturație veche și acesta a început să te doară

endocrown - coroana pe dinte tratat endodontic

În momentul în care ai ajuns la cabinetul stomatologic afli că dintele respectiv nu mai poate fi tratat cu o simplă plombă. Caria a ajuns la nerv, iar acesta a fost afectat într-un mod ireversibil.  Ca rezultat, medicul dentist va realiza un tratament endodontic pentru ca dintele tău să fie salvat.

Tratanement de canal

După tratamentul de canal vei mai afla că structura de rezistență a dintelui este afectată și că acesta nu mai poate fi restaurat cu o simplă plombă. În plus, ți se recomandă aplicarea unui pivot dentar și îmbrăcarea dintelui cu o coroană.

endocrown dinte tratat endodontice CEREC

Din acest moment vei mai avea nevoie de încă 2 ședințe pentru a termina tratamentul. În prima ședință se va cimenta un pivot în dinte, dintele va fi preparat și se va înregistra amprenta. Ulterior, în a doua ședință va fi cimentată coroana definitivă, dacă aceasta nu va mai avea nevoie de ajustări.

endocrown dinte tratat endodontice CEREC

Aici poate interveni tehnologia digitală – Endocrown poate scurta numărul de vizite la doar una singură. Este eficient atât din punct de vedere al costului cât și a timpului alocat.

coroane și fațete dentare dr codrean ciprian

Sau ai putea fi în următoarea situație:

2. Ai un molar cu nervul scos cu mult timp în urmă care a fost acoperit cu o plombă imensă.

endocrown CEREC Coroane in aceeasi zi

Într-o zi când savurezi mâncarea ta preferată, molarul tău face ,,trosc’’ și observi că o bucată bună din dinte s-a desprins.

endocrown dinte fracturat

Ești norocos, medicul tău dentist folosește sistemul CEREC și molarul tău poate fi salvat datorită tehnologiei avansate. Endocrown poate reface dinții cu distrucții subgingivale.

endocrown dinte salvat

Tot atunci mai afli că dinții cu tratați endodontic au smalțul friabil și sunt predispuși la fracturare. Nu întotdeauna poți avea acest noroc, o fractură mai adâncă ce ajunge sub nivelul osului poate duce la pierderea molarului.

Iată un caz tratat la noi în clinică:

endocrown caz tratat Coroane in aceeasi zi

Dintele preparat pentru amprentă

endocrown CEREC coroane intr-o singura zi

Finalul tratamentului

Coroane intr-o singura vizita coroane intr-o singura ora coroane in aceeasi zi fatete in aceaceasi zi

Este indicat ca dinții tratați pe canal să fie protejați de către o coroană pentru a le prelungi viața pe arcadele dentare. Îți recomandăm să alegi acest tratament înainte ca molarul tău să se fractureze într-un mod iremediabil.

cerec stomatologie cad cam scaner intraoral stomaologie digitala medicina dentara digitala digital smile design godigital, dsd, scanare intraorala, scanner intraoral

Cât durează tratamentul pentru un endocrown?

Vizita ta la medicul dentist va fi mai scurtă de o oră. În acest timp dintele va fi preparat, scanat, restaurația va fi frezată și va fi cimentată adeziv definitiv la dinte tău.

Cât de rezistent este un endocrown?

Restaurația are o natură monolitică, ceea ce ne va asigura un tratament durabil. Ca rezultat o coroană frezată CAD-CAM are o rezistență superioară dintelui natural.

Durata de viață a dintelui tău restaurat digital va depinde de modul de îngrijire prin rutina zilnică și de frecvența igienizărilor dentare profesionale. În general ne putem aștepta la o durată de viață de peste 15 ani.

Ce spun cercetătorii?

Iată un studiu in vivo indică o rată de supraviețuire de 90,9% pentru un lot de cazuri cu o vechime situată între 8 și 19 ani. – http://www.scielo.edu.uy/pdf/ode/v18n28/en_v18n28a07.pdf

Cum este realizat endocrown?

Iată cei 4 pași pe care îi vom parcurge pentru a restaura dintelui tău funcțional și estetic:

  1. La început înregistrăm o imagine a dintelui preparat cu un scaner digital.
  2. Realizăm modelul 3D și designul viitoarelor restaurații în softul CEREC.
  3. Ulterior restaurația va fi creată dintr-un cub ceramic de către mașina noastră de frezat.
  4. Ultimul pas este reprezentat de cimentarea adezivă a endocrown-ului în timpul aceleiași vizite.

Totul durează mai puțin de o oră.

coroane și fațete dentare Flyer Cerec
coroane și fațete dentare Flyer CEREC Spate Dr Codrean Ciprian

Mai multe detalii poți afla și la acest link – CEREC.

 

Îți putem finanța tratamentele prin rate cu 0% dobândă – detalii aici.

 

Programează astăzi o consultație! Endocrown îți poate salva un dinte!

   În munca noastră zilnică, folosim cele mai noi tehnologii: software de smile design, software pentru planificare ortodontică și pentru planificarea procedurilor de implantologie în cel mai puțin invaziv mod.

Îți dorești o programare?

Poți să ne suni la numărul 0751713500 sau să completezi formularul de programări